Välj rätt stil för ditt nya arbete

Välj rätt stil för ditt nya arbete

Har du fått ett nytt jobb och undrar hur du ska klä dig? Det kan vara svårt att veta vilken klädkod som gäller på en arbetsplats som du tidigare inte har varit på. Kanske fick du en känsla för vad som gäller när du var på arbetsintervju. Eller så behöver du någon vecka på dig för att känna in vilken stil som är lagom. Du vill inte komma för uppklädd och du vill inte heller klä för vardagligt.

Klä dig rätt för karriären

Att klä sig rätt är viktigt för karriären. Inte bara på anställningsintervjun, utan även i det dagliga arbetet. Har du ambitioner att klättra på karriärstegen så kan det vara klokt att se till att du klär dig representativt och propert. Det skapar förtroende och du gör ett gott intryck bland de som du möter.

Kulturen kan se olika ut på olika arbetsplatser

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att kulturen kan se väldigt olika ut på olika arbetsplatser. På exempelvis webbyråer eller reklambyråer kan det ses som något positivt att ha en mer avslappnade och vardaglig stil. Medan det på en advokatbyrå eller offentlig myndighet kan vara mer eller mindre krav på vit skjorta och kavaj.

Finansiera dina inköp

Om du har svårt att finansiera inköpen av dina nya kläder för ditt nya arbete kan du titta närmare på seriösa smslån. Det kan vara ett sätt att förnya sin garderob utan att du behöver göra avkall på din livsstil. Kom ihåg att du har ansvar för att se till att du kan betala de kostnader som uppstår i samband med lånet. Jämför gärna olika långivare för att se vilken som är bäst för just din situation. Genom att jämföra olika långivare kan du hitta den långivare som erbjuder bäst räntor och därmed det billigaste lånet för dig.

Comments Off
×