Sömn är status

Sömn är status

En sak som är mycket värd för nästan alla och envar är en god natts sömn. Trots att vi alla vet hur skönt det känns när man sovit riktigt gott en natt så har det trots det varit ganska vanligt att man ser ned på de personer som sover gott och länge. Man har betraktat dessa personer som lite lata. Istället har det varit mycket häftigare att vara en person som bara sover fyra till fem timmar per natt och är övereffektiv under resten av dagen. Den personen har många av oss sett upp till och avundats.

Men nu håller tiderna på att förändras. Vägen till en bättre nattsömn är det många personer som intresserar sig för nuförtiden. Det håller helt enkelt på att svänga om till sovarnas fördel. Det har blivit status att kunna sova gott.

Julen är tiden för att sova

En tid på året som är i det närmaste helt och hållet designad för sömn är december i allmänhet och julen i synnerhet. Ofta träffar man familjen på julhelgen, man kanske drar på sig matchande jultröjor och myser i soffan innan man kryper till kojs och försöker sova riktigt länge. Att försöka motstå begäret att sova i december är en i det närmaste vansinnig idé. För vad är det naturen säger till oss att göra när det är mörkt nästan hela dygnet? Jo, den informerar oss om att detta är en mycket bra tid för sömn.

Hitta den där uthålliga balansen

Det är inte bara det att det blivit status att sova länge, det har också blivit populärt att tala om en livsbalans. Egentligen är konceptet väldigt enkelt och väldigt begripligt, om man inte sover tillräckligt mycket, är tillräckligt fysiskt aktiv och så vidare så kommer hälsan att försämras. Det verkar förstås väldigt självklart men det är så mycket svårare att leva upp till.

Comments Off