Så hittar du bästa kreditkortet

Så hittar du bästa kreditkortet

Vad som egentligen är bästa kreditkortet, det beror lite på och det kan vara olika för person till person. För att du ska hitta bästa kreditkortet, så är det bra att först fundera på vad det är du vill använda kortet för. Även om de allra flesta kreditkort liknar varandra idag, med poängsystem, rabatter och förmåner, så kan dessa skilja sig åt. Sedan är det så att olika kreditkort har numera fått andra namn, baserat på vad de passar bäst för.

Därmed kan bästa kreditkortet för dig vara ett bonuskort, ett shoppingkort, ett resekort, ett bensinkort eller ett matkort. Så fundera på ditt köpbeteende du har idag. Vad eller var handlar du allra mest? Kanske du älskar att shoppa? Då är bästa kreditkortet ett bonuskort eller ett shoppingkort. Är det däremot så att du ofta befinner dig på resande fot, ja då är bästa kreditkortet ett resekort!

Olika förmåner och rabatter

Även om de flesta kreditkort idag har förmåner och rabatter, så skiljer det sig åt i var och vad du kan få! Oftast finns det poängsystem som baseras på kortets namn. Så när du handlar det som kortet är för, så kan du spara poäng. Till exempelvis om du väljer ett så kallat matkort, som är för att handla mat med, så får du poäng då du köper mat i den butik som kortet är kopplat till. Har du då ett matkort från Coop, så får du poäng i alla deras butiker. Du kan även handla på ICA, med ditt Coopkort, men får då inga poäng.

Samma gäller bensinkort, som då ofta har drivmedelsrabatt. Men den gäller ju då bara hos dem du väljer att ta kreditkortet hos.

Resekort är för dig som reser, rätt mycket, inte bara en gång per år. Där kan du hitta rabatter inom just det området.

Vilket kreditkort är bäst för dig?

Ditt köpbeteende är det som bör styra vad det är för slags kort du ska välja. Men sedan så är det ju så att inom de olika kategorierna finns olika kortutgivare. De kan alla ha olika villkor och kostnader för kortet. En del av dem kanske har en årsavgift, andra helt utan. Sedan kan räntan variera så väl som de räntefria dagarna. Sedan kan så klart även kreditgränsen skilja sig åt. Så för att du ska hitta bästa kreditkortet, bestäm typ av kort och jämför sedan de olika kortutgivarnas kreditkort för att se vad som passar dig bäst.

Få hjälp att hitta bästa kreditkortet

Det är inte alltid så lätt att jämföra kreditkort på egen hand. Det kan ju ta tid att gå ut på alla kortutgivares hemsidor och leta efter alla villkor. Då är det bra att det finns sajter som redan gjort detta jobb åt dig. En sådan sajt är hittakreditkortet.se. På deras sida kan du enkelt se vad det finns för olika varianter av kreditkort och kortutgivare. Det gör det lite lättare för dig att hitta det bästa kreditkortet som kan passa just dig.

Comments Off